אני זוכרת את הפעם הראשונה בה טעמתי פסטו.
זה היה כשהייתי מלש״בית בת 18, בבית קפה תל-אביבי קטן ומקומי, נכנסתי אליו כשחיכיתי למיונים לאיזשהו תפקיד לצבא. הגעתי הרבה לפני השעה שנקבעה לי, כי ככה זה כשאת תלויה בטרמפים. הייתי שם ממש עכבר הכפר בעיר הגדולה.
הזמנתי סנדוויץ כלשהו, לא ממש הכרתי את השמות של כל הרכיבים כנראה, אבל זרמתי והתיישבתי לי בשולחן ברחוב עצמו, עם סנדוויץ והפוך על סויה (כן, כבר אז).
עד לרגע זה אני זוכרת את הטעם - טעם ירוק, עשיר, רענן. אני זוכרת שזיהיתי את הבזיליקום, את הצנוברים, את השום את שמן הזית המעולה... וואו! איזה טעם משגע! ואיך לא הכרתי את הדבר הזה קודם?? באותם הימים לא ממש חשבתי או ידעתי כמה בריא זה בכלל, אלא רק על כמה שזה טעים! ומי בכלל חשב על להכין ממרח ירוק?
חלפו הימים, חלפו גם השנים (רציתי לכתוב 5-6... אבל חלפו כבר 12 שנה!) והטעם הזה עדיין צרוב בזכרוני. מאז, מדי פעם הייתי רוכשת ממרח פסטו בסופר או מזמינה מאכל כלשהו במסעדה שמכיל אותו, אבל לא כל כך מעבר. ושום דבר לא דמה לאותו הממרח מבית הקפה המקומי והקטן הזה, שככל הנראה הכין את הפסטו שלו בעצמו, מחומרי גלם טריים ואיכותיים.
עד שנכנסתי למטבח והפסקתי לפחד לנסות כל מיני דברים. כשחיפשתי ממרחים בריאים ולא חלביים - נזכרתי! והבטחתי שאנסה ואנסה עד שאגיע לטעם המושלם.
וכמו בכל שאר המתכונים, גם פה אני מגוונת במצרכים, מתנסה ומאלתרת מחדש וכמעט תמיד - יוצא מצויין! המתכון כל כך סלחן וסתגלתן, שאפשר להכניס כמעט כל סוג עלה, עשב ואגוז.
ורגע,
שנדבר על הערכים התזונתיים? וואווו! עלים ירוקים, הכוכבים של הירקות! מכילים כמות בלתי נדלית של ויטמינים כמו סידן, אשלגן, מגנזיום, חומצה פולית, גדושים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון ועוד ועוד.
כמובן שגם האגוזים, השום, שמן הזית - כולם רכיבים מדהימים!
אין כמו לפתוח את הבוקר עם פרוסת לחם מחמצת ועליה שכבה יפה של פסטו טרי ומעל הכל ביצת עין. למשל.
אז יאללה,
שנתחיל?
ממרח פסטו משוגע, טעים, בריא וטבעוני:
כלים נחוצים:
רכיבים:
הכנה:
הערות ואופציות:
אז איך אתם אוהבים לאכול את הפסטו שלכם?